4.1.11

Rasaksa Belum Pupus.


Zaman asrama dulu, makanan lagi berharga daripada emas. Betul. Tak tipu.

Paling seronok bila musim buah sebab selalunya ada budak yang akan bawak satu bakul durian atau rambutan naik asrama. Bapak diorang yang bawak. Lepas dah bawak naik, letak je bakul/guni tu tepi koridor sebelum panggil semua orang makan ramai ramai.

Yelah, duduk asrama kena la berkongsi makanan.

Tapi kena ingat, budak budak asrama bukan sahaja kreatif, malah bernafsu rasaksa.

Rindu pulak pesta durian MRSM Mersing. =)

62 ulasan:

  1. ingat zaman dulu. guna sudu je. haha

    BalasPadam
  2. hahaaaa. sy budak lepasan SPM . dh mula rindu2 skoloh . hadeiii

    BalasPadam
  3. huhuhu
    kalau bawak rambutan
    konfem nanti dorm penuh semut!

    BalasPadam
  4. hahaa.kalau kat asrama mmg kena makan kongsi2
    satu dorm bedal same2
    :D
    nice kartun lah!

    BalasPadam
  5. haha...apa nak dikato..
    duk ramai-ramai kena kongsi makanan..
    teringat zaman belajar...beli makanan sume lain-lain..pastu kongsi ramai2..klu kat gerai makan..dah jadik pinggan putar..makanan akan diputar bagi sorang2 rasa..1 meja sume dapat rasa..huaaa rindu plak dah...
    haihh

    BalasPadam
  6. zaima4.1.11

    hehe..btol2. pesta durian, rambutan time minggu aktiviti. best tu..mama DS lak uat bubur durian time tu..mmg best!

    BalasPadam
  7. dulu tak duduk asrama sebab tamaw jauh dari sumber kewangan (ibu bapa) HAHAHA. ni sekarang dah masuk matriks ni baru laaa dapat rasa. best la jugak. time cuti mesti rindu roomates sume :)

    BalasPadam
  8. waaa yeke kat asrama rebut makanan ? x nah lalui lak psl kite skolah biasa je . hehehe

    BalasPadam
  9. wahaha~
    hani dlu berniaga kat asrama..
    bila nak mintak duit belanja, ummi n ayah x bagi duit, tapi bagi burger 100 bijik...kalau malu, alamak xde duit la...
    jual murah je pun, rm1 satu...ohoho~
    rindu nyee~~

    BalasPadam
  10. teringat la dulu slalu je balik asrama, mkn same2..share lauk.
    kalo musim buah, jgn ckp la..
    lalu je depan dorm, bau durian..hehe

    BalasPadam
  11. kitaorang buat kem motivasi kat kwsan resort + dusun....kena pulak musim durian....sebelum masuk dewan pusing dusun cari buah....cikgu lagi best...pusing ladang cari petai...best2...

    BalasPadam
  12. bese mmg camtuh..mkn mcm 1 tahun x makn..hehe

    BalasPadam
  13. wahh! mrsm mersing? den mrsm kepala batas!

    *nak sebok. =___="

    BalasPadam
  14. bapak member aku bawak satey,

    belum lagi kuar dari pagar skolah, dah habes kene kene lauk sorng2

    BalasPadam
  15. haha..betol2.. kadang2, bila dah taw ada kawan yang ada dusun, dah order dah suro bawak untuk minggu depan..

    BalasPadam
  16. masa awal2 dk rmh sewa dulu... jiran2 lelaki aku bg rambutan dr kg... kitorang 1 rumah takut nk makan sbb takut jiran tu letak minyak pengasih... buah tu terbiar je sampai busuk... bukannya nk buang... buduh btol kitorang ms tuh...

    BalasPadam
  17. pesta buah kat asrama... satu korido berbau.. time durian.. sorang2 bau kentut y terbaik..

    BalasPadam
  18. rindu mrsm jasin. haha

    BalasPadam
  19. hahahaha..tengok ni teringat incik suami selalu cerita masa dia duk hostel time skolah teknik dulu memang nakal gilerr..memalam gik dewan makan songlap tembikai la..mandi dlm tangki air mengamuk warden sbb selama ni amik wuduk air mandi diorang,kena denda tgk tv kat padang tgh panas ngan warden sbb tgk curik2 tv mmlm sbb nk tgk piala dunia..dan memacam lagik memang gelakk je bile dia buka 'sejarah' lama muehehehe..

    BalasPadam
  20. ha kah kah kah comel gila kartun nih.. tringat pulak kalau ada member bawak laska.. berebut-rebut, sape ada sudu sendiri dia dapat NGAHA

    BalasPadam
  21. walaupun aku baru abis sekolah..
    tapi ak dh rindu zaman dok asrama {:')

    BalasPadam
  22. wah.. mmg serupa pown.. hahahahah...

    BalasPadam
  23. wah cam tu sekali,,dasat :)

    BalasPadam
  24. makan maggi dalam baldi ramai ramai kan(:

    BalasPadam
  25. adoi..teringat masa kt asrama dulu2.. kene stokbtul2 mknan,klau tak mmg nafsu raksasa kwn2 bedal smpai abih.

    BalasPadam
  26. ape je makanan, sume sedap. :D

    BalasPadam
  27. hahahahahahahhahahahahhahahahahhaha

    BalasPadam
  28. hahahaha..
    betul betul betul...
    aku sokong..

    BalasPadam
  29. Aku dulu masak megi kena nyorok2... pantang aje dengar bunyi orang slurrpp megi, konform banyak lalat2 mintak "Ha..makan solo..macam haram...kongsi2..ah tak kira, bak sket"

    dapat sesudu pun jadi la...

    nice old asrama time

    BalasPadam
  30. huisyh! ckp psl durian mmg tringat psl skolah dlu..
    skolah plak kt seratas taiping, asal musim buah mmg meriah la asrama..
    melantak durian mlm2 lps abes prep ngn member2..
    gle melntak smpai demam2!

    BalasPadam
  31. uik??raksasa jadian..hehe..

    nice cartoon..suke2..

    BalasPadam
  32. yg slalu jadi masalah kalo makan durian kat asrama ialah camne nak bukak...
    so, dgn kreatifnye, ada yg bukak durian guna kunci loker...

    BalasPadam
  33. haishhhh..mengidam durian ngan pulut kukus!!!sedap yewwww..

    BalasPadam
  34. amboi2 dalam gambar tu. tak sempat tuan nak makan, dah licin: :D

    Pendapat anda?
    teh punca kanser, hilang satu nikmat dunia

    BalasPadam
  35. jgn ckp durian je..
    asal ada makanan ada raksasa akan muncul..

    BalasPadam
  36. teringat dulu time kat hostel makan spaghetti junior ramai2 pukul 2 pagi.
    then tengah 2 syok2 makan tu terkentut lah pulak kan!!
    semua tengah makan time tu lari sbb bunyi kentut boleh tahan kuat dia kot,padahal xde ah bau pun kentut!haha kelakar je ingat balik!
    esuk terus kena bahan dgn dorang malu seminggu.pfft!

    BalasPadam
  37. hahaha.sumpah teringat ka t skola.dulu klu musim buah mmg x ckp tgn nk accept invitation uh.kt dorm lagi.kelas pun ader.sampai kadang kadang bagi bgi kt cg yg masuk mengajar :)

    BalasPadam
  38. Tanpa Nama5.1.11

    wah seronok je tgk gmbr org kerumun durian rmai2...klu kt asrama mmg cm2 bru letak skejap je mmg hbs lenyap di makan sume...
    sy dlu jual krepek pisang n kacang sambal kt asrama, tiap2 hjung mgu mak ayah akan dtg bg 1 beg pnuh krepek, biase la hjung mgu rmai yg kelaparan, skejap je dh hbs, sy jual murah je n isi dia byk...
    rindu zaman asrama ^_^

    BalasPadam
  39. ha ha...... dulu nak makan kena sembunyi lam loker. yer la, mak aku datang dari kedah (aku blajar kat klantan), bukan senang nak dapat datang. datang bawak makanan sikit jer, sah2 aku kena jimat cermat. he he..... bukan kedekut tau!!!! kalau makanan aku beli sendiri memang aku kenduri...... =)

    BalasPadam
  40. Tanpa Nama5.1.11

    seronok!
    mrsm time was the most memorable time!
    ank aq sok2 nk galak msk mrsm gk.. leh ke? ha

    BalasPadam
  41. durian tu. hehe
    aku rasa aku tergolong manusia raksasa.

    BalasPadam
  42. idup asrama best ar,
    one for all n all for one!

    BalasPadam
  43. sape nak kaya. meniagalaa jual mkanan kt budak2 asrama. boleyh jutawan.. :)

    BalasPadam
  44. lepas makan durian bau kentut dia memang jangan ceritalah. beramai ramai kentut bau tempoyak.

    BalasPadam
  45. bagi apa-apa saja kat budak-budak asrama konfom semuanya habis. sampai menjilat jari.haha

    i'm new blogger
    http://samposmen.blogspot.com

    BalasPadam
  46. haha. tu sebab ibu sye suka bawak dua bekal. satu special tu saye sorg2 je. satu lg tuk kawan2 dorm yg nafsu rasaksa.

    BalasPadam
  47. wohooo. da lame tak makan durian. huuhu

    BalasPadam
  48. aah dulu asal balik yang 2 minggu sekali tu sampai je hostel petang2 bukak makanan lepak makan ramai ramai atas netball court tengah2 hostel. meriah.

    BalasPadam
  49. selalu tunggu entri terbaru dr conteng2...=)

    BalasPadam
  50. huhu..dl pun ade pesta durian..mmg pulun mkn durian tu..!sok,sume pakat panas bdn la,demam la..hahaha..mmg xdpt lupe la.....=)

    BalasPadam
  51. kami kat balik pulau pon ada pesta durian..huu..sedap woo durian balik pulau..

    BalasPadam
  52. mmg budak asrama selalu je 'kelaparan'. padahal mkn 5kali sehari. ade kwn aku sorg ni (budak laki) sanggup mkn megi kat dlm locker. xpun blk prep awl utk mkn megi. kalo pelawa alamat nye x merasa la. kalo ppuan slalu share2 je. tp ade gak yg spesis kedekut sorok stok makanan.
    p/s : sgt merindui zaman sekolah....

    BalasPadam
  53. oh bestnyer waktu ni.rindu betul zaman duduk asrama.dulu, ada seorang budak kedekut.dia nak makan biskut sorok2 sebab takut kena pow.dia bukak tin biskut malam tu, keting!(bunyi tin biskut), lepas tu terdengar senior cakap, "haa, aku da dengar dah..".dia terus kena pow habis satu tin biskut. sekian. XD

    BalasPadam
  54. bila cite makan reramai, teringat lak masa bulan pose kat asrama lu...satu dorm pakat gilir2 turun sahur.satu dorm sorang turun sahur n tapau untuk satu dorm...naik dorm je,sempat bismillah je sume serbu bekas tersebut...hahaha...nice memory...(^^,)

    BalasPadam
  55. Tanpa Nama16.1.11

    mmg best sangat time pesta durian kat MRSM Mersing :) bila lagi nak merasa makan durian banyak2 dgn member kan..hehe ^_^

    BalasPadam
  56. SWEET M.O.M.E.N.T

    zaman S.E.K.O.L.A.H yang 'jiwang2' hehehe

    BalasPadam
  57. haha..rindu2...
    pesta buah time skolah dulu..
    semua pakat berebut nak durian j..
    yang lain xpandang dah..

    BalasPadam
  58. Tanpa Nama26.4.11

    saya keje dengan kilang percetakan kat shah alam.. meh la cetak kat cni.. hehe

    BalasPadam
  59. dude, aku pown ex mrsm mersing! but lagi lagi lagi junior dari kau, i bet :) Woah! can't believe it. ur drawing semua awesome gila! geram. :P aku pown minat drawing.♥ skrang if dlm lecture biologi, aku akn lawan draw dgn kawan aku. btw, soooo inspiring!! :)

    BalasPadam
  60. Sama lahhh. MRSM ALOR GAJAH pun buat..semua ada pesta durian kan.pengetua belanja kan.hahah..rindunya sekolah :')

    BalasPadam