9.6.10

Selamat Tinggal


kenaifan dan keceriaan kita semasa zaman sekolah rendah dahulu adalah bukti sebenar wujudnya nilai kejujuran seorang manusia. sayangnya, bagi sesetengah orang, ia semakin hilang apabila meningkat dewasa.

kita dulu 'buta warna' dan 'buta bahasa'.. ironinya, 'kecacatan' inilah yang melindungi kita dari perasaan dengki dan benci yang kebanyakannya wujud di kalangan mereka yang kononnya sudah matang dan waras.

sebab itulah kadang kadang kita perlu toleh ke belakang dan belajar dari diri kita yang dulu. cebisan cebisan memori semasa di zaman sekolah terlalu indah untuk kita lupakan begitu sahaja..

 

..dan cebisan cebisan memori itu adalah seperti cebisan cebisan kertas yang tak mungkin dapat disambungkan semula. apa yang kita perlu buat adalah buka kertas yang baru dan teruskan contengan hidup kita yang seterusnya. terima kasih SRK Jalan Peel untuk semua kenangan.. Selamat Tinggal.

41 ulasan:

  1. macam2...
    memang sukew cartoon sketch erk??

    BalasPadam
  2. okk..keep it up..best tgk katon2 tu..comel..hehe..=D

    BalasPadam
  3. salam.

    sy setuju! utk menjalani kehidupan masa hadapan yg baik,kita perlu pandang ke belakang utk belajar dr kesilapan..
    :D

    syg da entri yg last~~
    lps ni entri ape plak ye??

    BalasPadam
  4. @gadyz suke suke.

    @miko itu nana terima kasih. teruskan follow ok

    @bunga_lily betul. sentiasa baiki diri. lepas ni..err...seprais.

    BalasPadam
  5. pjo, bile nak dtang sini.. bbq dowh..

    BalasPadam
  6. @asbarts amer aku rindu roti canai ko.

    BalasPadam
  7. best2..suke2..buat lagi! siri "How I met my Fiance;)"

    BalasPadam
  8. best2..suke2..buat lagi..how u met ur fiance;)

    BalasPadam
  9. saya xdapt 5a ms skul rendah :D

    BalasPadam
  10. @pjoyrawks thanks pjoy utk cadangan tu. =)

    BalasPadam
  11. @little darkstar 5A hanya pada nama je. yang penting skills dan knowledge. contohnya artcraft kamu yang lawa2 itu. sangat suke!

    BalasPadam
  12. dik..cantiknyer sketching kartun ni...

    salam singgah kembali...

    BalasPadam
  13. cute la kartun tu.....best best entry ni *____*

    BalasPadam
  14. Selamat datang ke contengconteng wawa.

    BalasPadam
  15. salam..

    lukis sndri ek..?

    bagus..cntik..smoga brjaya ke hadpn ngan mende2 cani.. :)

    BalasPadam
  16. Terima kasih banyak2. :)

    BalasPadam
  17. wah ini bersiri ker...first time datang sini. nanti ada masa kita nak baca balik. Thanks visit blog. lawa tulisan conteng-conteng kat atas tu. suka!

    BalasPadam
  18. Md. Adam14.6.10

    keep it up la!! You inspired me... i wanna do like you. conteng2 apa yg aku masih ingat lagi.. surely, i would credit you for that :-p

    BalasPadam
  19. bagus tu adam. as we grow older, all those sweet sweet memories will eventually go away so memang bagus kalau kita catatkan. thanks bagi credit! kalau boleh tunjukkanla hasilnya nanti wokeh!

    BalasPadam
  20. ok!!!cerita dys pula!

    BalasPadam
  21. akan nana akan. tapi lambat lagi. muhuhuhuhu

    BalasPadam
  22. blog nih comel dan ringkas jer. suka2. silalah jenguk ke blog edy ya. tq.

    BalasPadam
  23. katun tuh homemade kah??

    BalasPadam
  24. @edy da jenguk da =)

    @emilia yup. buatan malaysia.

    BalasPadam
  25. sangt menarik and syok!
    mmg best.

    BalasPadam
  26. saya pernah jatuh longkang sebab nyanyi asmaul husna sambil pusing2 pegang daun pokok pisang. masa tengah tunggu bas.

    ahah.

    baju kotor.

    ingatkan ada can tak payah pergi sekolah.

    Tapi semua itu angan2 saja. huu~

    Balik, mak suruh mandi, salin baju sekolah baru, pergi tunggu bas balik. alahai~

    BalasPadam
  27. haha jangan harap la dapat ponteng. mesti kena pegi jugak kan.

    BalasPadam
  28. hidup ini ibarat putaran roda...

    ada masa kita gembira, ada masa kita berduka..

    dan kitalah sebenarnya yg mencorak warna kehidupan kita...semoga encik fadhli dapat meniti titian kehidupan dengan penuh ma'na..

    yipi!!!

    BalasPadam
  29. Tanpa Nama28.8.10

    teruskan bro!!!!bnyak memori ku trkenang kembali..smuanya kerana karya conteng2 mu ini...
    :)

    BalasPadam
  30. kiut gile....sempoi!!
    woit...x rindu aku ke?

    BalasPadam
  31. xyah rindu c faiz tu~

    BalasPadam
  32. Tanpa Nama8.1.11

    rndunya zaman knk2 dulu...klaulah masa bleh ditkar...mmh

    BalasPadam
  33. sedey plak la entry ni... xsanggup nak bace rasenye... heheee... best la contengconteng ni...

    BalasPadam
  34. cik haZzeL17.4.11

    kehidupan paling best ialah kehidupan di sekolah..
    kan?kan?kan??

    walaupon mse mula2 dulu,nanges2 x nak gi sekolah..
    malas nak gi skolah..wat homework ape tah lgi..tpi zaman tu la yg paling best kan??

    rindu zaman tu~~

    BalasPadam
  35. settle siri 'aku ingat lagi'. best gila.. cerita yang buat kita semua teringat zaman kita sekolah.. serius, sekolahlah zaman yang paling indah..

    BalasPadam
  36. ya kenangan masa zaman sekolah.. cuba mengenang kemabali memori lama..

    BalasPadam